De la o idee la practica…

Anime Camp, sau A-Camp cum ii este porecla, este un concept devenit realitate. Stiti filmele acelea americane in care vezi 3 sau 4 copii care pleaca intr-o aventura, trec prin peripetii impreuna dar in final iese totul bine? A-Camp este exact genul asta de aventura, veti pleca alaturi de straini si va veti intoarce printre prieteni. La sosire e mai greu, cand totul e nou si te chinui sa iti amintesti numele persoanei de langa tine desi ai conversat cu ea/el timp de jumatate de ora. Pana ajungi in camera viteza timpului parca e setata pe minim, de acolo parca timpul goneste. Treci prin 5 – 6 zile de activitati ca si cum ar fi o secunda, iar la sfarsit parca te doare cand pleci. Cunosti persoane noi, ale caror nume le stii acum, si greu le mai uiti pentru ca ti-au devenit prieteni. Experimentezi activitati si ateliere, daca nu inedite macar interesante; mergi in excursii pe munte, canti, dansezi si apoi cu parere de rau(si in unele cazuri cu lacrimi in ochi) te urci in masina/tren/autobuz si iti iei adio de la A-Camp.

Sper ca nu am exagerat foarte tare in paragraful anterior, de fapt nici nu va cer sa ma credeti, participand va veti convinge singuri. Ceea ce incerc sa explic e ca A-Camp reprezinta o perioada scurta in care viata parca se intensifica. Simturile iti sunt inabusite de experiente, persoane, lucruri si atmosfere noi si toata aceasta experienta este impartita cu o gramada de oameni, care simt la fel ca tine magia focului de tabara, a mirosului de brad, misterul noptii si a cerului instelat pe care parca nu l-ai observat niciodata pana acum si de care te bucuri cu noii tai prieteni. Fara a hiperboliza lucrurile, A-Camp este o celebrare a tineretii si a noului.

Un pic de istorie…


Am vrut sa aratam ca avand destula vointa putem aduce, literalmente, forumul la munte, si asta am facut. in vara lui 2008 a avut loc prima editie A-Camp( Summer Camp, la Centrul de Agrement “Vanatorul”, in judetul Dambovita). Editia a fost atat aplaudata cat si criticata, in ambele cazuri pe buna dreptate. La “Vanatorul” membri s-au bucurat de activitati cum ar fi Atelierul de Stencils, au incercat pentru prima oara Papercraft, au ras unii de altii la Karaoke, au mers in excursii in zona, au invatat cum un aparat de fotografiat si o lanterna pot face magie(Light Graffitti) si multe, multe altele.


Pentru cea de a doua editie (A-Camp: Winter Limited Edition, tinuta in orasul Piatra Neamt) in iarna aceluiasi an, am primit numai laude. in aceasta editie membrii au ales sa isi petreaca 5 zile, inclusiv revelionul departe de casa, cu restul familiei A-Camp. Au fost multe excursii in care membrii s-au bucurat de zapada in cantitati mari, petreceri de tot felul(dance, karaoke, casino), jocuri lungi de mafia, jocuri in retea si asa mai departe.


A-Camp F.U.B.A.R. Edition a fost una dintre cele mai populate si populare editii de pana acum. Numarul membrilor a ajuns la 130 de data aceasta iar cu tot cu echipa am fost 154, 154 de oameni s-au distrat copios, au creat lucruri minunate, au invatat despre o gama larga de lucruri noi, s-au bucurat impreuna cand au castigat si au invins somnul impreuna incercand sa stoarca ultimile clipe pretioase din tabara. Toti cei care au fost in aceasta tabara pot confirma faptul ca a fost o editie cu adevarat magica, fie ca au fost fascinati de activitati, focul de tabara, zona in care am fost sau oamenii pe care i-au cunoscut sigur isi vor aminti cu o foarte mare placere ca au participat.
In cadrul editiei F.U.B.A.R. am colaborat, in secret, cu Ministerul Apararii Nationale care ne-a “dat pe mana” 4 soldati din fortele speciale romane (Batalionului 498 Parasutisti Smaranda Braescu) membrii au fost placut surprinsi de atelierele sustinute de soldati si au luat cu entuziasm parte la concursurile organizate de ei. in aceasta editie am introdus pentru prima oara in tara la un eveniment organizat o activitate numita “L.A.R.P.”(Live Action Role Play), o activitate cu sabii facute din material moale cu care s-au “omorat” membrii pe echipe. O alta activitate in premiera a fost Paintball-ul, care pentru multi a fost o experienta noua si de neuitat. Au incercat baseball pentru prima oara, s-au bucurat de reusita unui “home run”, au retrait bucuria de a face un stencil, au invatat tehnici noi de desen, au vizionat din cele mai noi serii anime si asa mai departe.


In A-Camp Frostb1t3 Edition,contrar numelui, in perioada taberei, vremea nu a binevoit sa ne daruiasca decat un strat de zapada superficial, totusi membrii taberei nu s-au lasat influentati de acest neajuns fiind prea preocupati cu activitatile zilnice si mai ales cu petrecutul.

Unul din elementele noi ale acestei editii a constat din intrecerile si provocarile cu care membrii au fost incercati, concursul de desen, concursul de film, cea mai buna poza, mind twister, sunt doar cateva din activitatile surpriza la care membrii taberei s-au chinuit sa obtina cel mai bun rezultat. Un alt element nou care a avut succes foarte mare a fost machiajul ultraviolet, bratarile fosforescente si luminile profesionale de petrecere; acestea au definit atmosfera petrecerilor. Editia A-Camp Frostb1t3 nu va fi uitata prea curand de catre participanti sai, ea fiind un standard de comparatie de acum inainte pentru toate petrecerile la care vor participa.


A-Camp Zombie Survival Edition a fost o alta editie de vara foarte populata, in care membrii au avut ocazia sa se distreze la activitatile consacrate dar au avut chiar parte de unele noi si inedite dintre care vom mentiona machiajul profesionist de film, cu care au fost “creati” zombi, funicularul aranjat de Vanatorii de Munte ai Brigadei 61 pe care i-am avut ca oaspeti pe durata taberei, si-au personalizat tricourile multumita markerelor textile si airbrush-ului celor de la Bumbac 100% si nu putem uita demonstratia fortelor speciale in cadrul taberei. Participantii au vazut pe viu cum se extrage un ostatic dintr-o zona “fierbinte”, cum se perchezitioneaza o victima de razboi si cum este planificata o misiune tactica.

A-Camp Zombie Survival Edition a avut parte de mult succes, pentru cei care vor sa citeasca mai mult, articolul din Jurnalul de Duminica atesta experientele noastre acolo: Lectura placuta!(click)

A-Camp Omerta Edition, tabara de iarna 2010 – 2011, a fost cea mai putin populata editie de pana acum iar numele s-a potrivit de minune fiindca atmosfera a fost la fel de prietenoasa ca in familie.  Desi am fost putini am reusit sa legam amintiri la fel de placute ca pana acum, am dansatam petrecutne-am si jucat o buna parte din vreme – Colonistii din Catan, au avut un impact major asupra camperilor. In concluzie spun ca a fost prima editie A-Camp de si pentru familie.

A-Camp: The Last Stand Edition a avut loc in 2012 si a fost o placere, atat pentru organizatori cat si pentru cei care au ales sa li se alature. In 2012 zilele taberei au primit cate un alt insemnamant, fiecare celebrand o sarbatoare majora a anului, ideea a fost sa celebram toate sarbatorile importante intr-o saptamana, astfel incat sa fi celebrat absolut tot inainte de sfarsitul lumii prezis de calendarul mayas.  Zis si facut!

 

A-Camp Revolt Edition s-a desfasurat in vara lui 2013 si este tabara in care am introdus workshop-ul de improvizatie care a prins precum scaiul la par! Workshop-ul a fost sustinut de doi actori, Delia Riciu si Victor Bitiusca, care au fost la randul lor asimilati in comunitatea noastra.

 

A-Camp Neon Edition a avut loc in vara anului 2014 si a fost o editie revigoranta, atat pentru comunitate cat si pentru noi, deoarece am inceput sa facem tranzitia de la un eveniment adresat adolescentilor, la un eveniment doar pentru majori. Am implementat si un workshop de de plushies, sustinut de catre Iulia Neagu, unde membri si au croit creaturi din plus.

 

A-Camp Blackout Edition a avut loc intre 24 si 30 august 2015 si dupa cum sugereaza numele, nu imi amintesc mare lucru din ce s-a intamplat! A fost prima editie in care au participat doar tineri adulti, ceea ce inseamna ca A-Camp e prima tabara pentru cei ce sufera de sindromul Peter Pan din tara! Lasand gluma la o parte, ne-am distrat, am cantat, am dansat, am facut ateliere impreuna si ne-am agitat ca la 14 ani!

Spre deosebire de alte tabere A-Camp a dovedit si continua sa dovedeasca faptul ca prin dedicatie si munca se pot realiza lucruri care in mod normal par imposibile, ca experienta A-Camp este unica in tara iar ofertele noastre sunt de nerefuzat. Daca alegeti A-Camp ca loc de distractie fie vara sau iarna, noi promitem ca nu veti regreta, ba din contra veti dori mai mult, acest lucru este atestat de oamenii care dupa 4 editii continua sa vina, sa se distreze, sa isi faca noi prieteni de fiecare data si sa descopere lucruri noi in ei cu fiecare noua activitate incercata in cadrul taberei.

Editie dupa editie primim in A-Camp in jur de 40% persoane noi, cu fiecare noua editie crestem, oferim si primim mai mult pentru si de la membri. O data ajunsi in tabara, nu veti mai dori sa plecati si asta nu neaparat din cauza activitatilor zilnice care va vor tine ocupati, nu din cauza petrecerilor, nu din cauza modului excelent in care veti fi tratati ci din cauza celorlalti participanti, pentru ca veti fi legati strans prin faptul ca impartiti o camera, mancati impreuna, cooperati pentru a rezolva diversele provocari si astfel impartiti momente de neuitat.