Baseball – Un sport american care la ei este la fel de renumit si aclamat ca fotbalul la romani. Se joaca in echipe de 9 oameni, fiecare echipa avand cate un om “la bata” cat cealalta echipa este in “field”(teren), ideea e ca cineva arunca o minge, cineva incearca sa o loveasca cu o bata si in cazul in care reuseste ceilalti imprastiati pe teren incearca sa o prinda cat mai repede. Este un alt joc menit sa dezvolte increderea si munca in echipa a membrilor.

 

Atelierul de stenciluri – a face stenciluri inseamna a face arta urbana folosind mijloacele prezentului, se ia un desen printat si se foloseste drept ghid pentru a putea decupa o anumita forma intr-un material mai gros(deobicei carton) care va reprezenta matrita. Dupa ce matrita este gata, este pusa pe suprafata unde vrem sa facem stencilul si peste se da cu spray. In acest fel iese o forma, deobicei cu tematica politica, totusi in tabara stencilurile sunt cu tematica anime.

 

Karaoke – E o metoda de distractie cat si de dezinhibare. Karaoke-ul este specific petrecerilor, fiecare doritor isi alege o melodie si o canta la microfon in fata unui public(in cazul nostru restul membrilor).

 

L.A.R.P. – Folosind sabii confectionate dintr-un material moale astfel încat sa nu poata cauza rani de vreun fel, doritorii se pot intalni pe campul de lupta si pot avea dueluri ca in Evul Mediu. Nu necesita dexteritate in ale scrimei, miscarile de baza pot fi învatate în maxim cateva ore, cheia e concentrarea. Este o activitate ce solicita participantii foarte mult din punct de vedere fizic dar distractia este pe masura.

 

Film Club – aceasta activitate va combina talent actoricesc cu vaste cunostinte in ale editarii video, rezultatele le veti putea revedea dupa tabara. In acest atelier membrii vor avea oportunitatea de a invata cum se face un film(scurt metraj) de a la z; scenariu, regizare, machiaj, mod de filmare si elemente ale post productiei cum ar fi montaj, efecte speciale si aranjament audio.

 Advanced Origami – origami este arta traditionala japoneza a indoirii hartiei. Suntem constienti ca membrii taberei sunt deja initiati in origami, asa ca la acest atelier vor fi predate tehnici avansate.

 

Figurine: Modelaj in lut – un atelier care va pune la incercare dexteritatea si creativitatea membrilor. Desigur toate materiale necesare vor fi puse la indemana participantilor de catre organizatori.

 

Hama Bead Art – este o activitate ce implica crearea imaginilor din margele colorate. Participantii vor putea lucra pe modele creand imagini cu personajele lor preferate din jocuri sau anime. Iar daca se simt creativi, au mana libera sa “deseneze” in margele ceea ce isi doresc ei.

 

Tir cu Arcul – se intelege de la sine ce implica aceasta activitate. Membriilor li se va da un arc si o tolba cu sageti, iar pe urma se vor intrece sa vada cine este Robin Hood-ul taberei.

 

Atelierul de AMV(anime-music-video) – consta din cursuri pentru incepatori despre editare video pe baza anime-urilor. Totusi sunt prezentate si notiuni de editare video generale care pot servi fiecaruia in viata de zi cu zi(cand doresc sa faca o reclama in format video, etc).

 

Boardgames – Sunt un gen de jocuri de societate mai complexe, cu un grup sugerat de varsta de la adolescenti la batrani. Jocurile sunt inspirate din legende(“Shadows Over Camelot” – “Umbre peste Camelot”), filme(“Lord of the Rings” – “Stapanul Inelelor”) sau jocuri pe calculator(“Warcraft”) si in consecinta scenariile sunt mult mai complexe intensificand jocul si necesitand un nivel de concentrare si atentie ridicat din partea jucatorilor. O data ce s-au dat regulile începe aventura!

 

Papercraft – Nu este ceva nou desi modelele alese difera de la editie la editie. Papercraftul consta din a face obiecte/personaje/decoruri 3D din hartie imprimata cu anumite modele. Implica decupare si lipire, dar cere un nivel de atentie destul de ridicat, unele modele fiind foarte complexe.

 

Atelierul de desen – aici participantii vor primii indicatii generale despre cum se deseneaza personaje, cladiri sau obiecte corect, din punct de vedere proportional si din punct de vedere al stilului, se va pune accentul pe stilul folosit in manga. Atelierul e menit sa dezvolte dexteritatea la desen cat si sa extinda cunostiintele despre stil, proportii si perspectiva.

 

Drumetiile – prin vecinatate sunt atat un exercitiu fizic sanatos cat si o experienta specifica taberelor, fiecare zona avand frumusetile ei aparte. Traseele sunt de o dificultate medie spre mica pentru a fi cat mai accesibile tuturor membrilor care doresc sa participe.

Reteaua L.A.N.(retea locala intre calculatoare) – vor fi la dispoziţia membrilor pentru jocuri în reţea. Pentru a putea comunica cu cei de acasă vor fi cativa din noi care vor avea acces la internet si le vom imprumuta laptopurile ocazional celor care au nevoie. Timpul dedicat activităţii va fi moderat astfel încât membrii să nu îşi petreacă toată ziua în faţa monitoarelor. Jocurile pe calculator, în grup, dezvoltă spiritul de echipa cât şi coordonarea mână-ochi.

 

Petrecerile de seara – fie cu tematica sau fara, reprezinta o activitate monitorizata in care participantii se pot distra dansand, jucand jocuri de societate (Monopoly, Stratego, Jenga, etc. ), carti sau darts, dar se pot si relaxa discutand si stand la glume.

 

porturi – Tabara dispune si de terenuri de sport amenajate unde se vor practica sporturi mai cunoscute decat baseball-ul, si anume: fotbalul(intotdeauna un favorit), voleiul si badmintonul. Exercitiul fizic nu trebuie neglijat, iar sporturile constituie “scuza” perfecta pentru asta, si sunt o metoda buna pentru de a intari increderea in sine si in coechipieri.

 

Proiectiile anime – vor fi la ordinea zilei, avand in vedere tematica taberei. Anime-urile, pentru cei ce nu stiu, sunt mai mult decat un gen cinematografic, sunt o forma de arta pentru care japonezii sunt renumiti. Seriile anime difuzate vor fi de la comedii copilaroase pana la anime-uri cu personaje bine construite si fir epic complex pentru a multumii cat mai multi din camperi.

 

Old School Games – in cadrul acestei activitati tinerii din ziua de azi pot incerca jocuri pe consolele din ziua de ieri. Atari, Nintendo, Sega, Terminator, sunt doar unii din predecesorii sistemelor de joc pe televizor din prezent, fie ca sunt incercate din nostalgie sau din curiozitatea de a vedea daca jocurile vechi palesc in fata celor noi, experienta va fi una inedita.

 

Mafia – precum si restul jocurilor de genul(Secret friend, Vampire Game) este o activitate care implica imaginatia si dezvolta viteza de adaptare la intorsaturi de situatie. Mafia se joaca in 8 sau mai multi jucatori, fiecare primind un rol(mafiot, cetatean, doctor sau politist) si jucand conform naturii acestuia (mafiotii incearca sa “omoare” cat mai multi cetateni pana cand ajung major itari si cetatenii viceversa, in timp ce politistul si doctorul fac ce pot ca sa ii ajute).

 

Light graffiti – este o activitate practicata numai noaptea, folosind aparate foto ce pot fi setate cu timp de expunere prelungita. Folosind o sursa de lumina(lanterna mica, beculet, LED) una sau mai multe persoane stau in cadru si “deseneaza” forme in aer. Rezultatul este un “desen in lumina”, capturat pe de aparatul foto.

 

Concursurile – vor fi numeroase pentru a dezvolta atat increderea in sine, spiritul competitiv, cat si cel de echipa, fiecare membru va incerca sa obtina cat mai multe puncte la concursurile individuale sau la concursurile in echipa, la sfarsit se vor premia castigatorii concursurilor de asemenea si squad-ul cu cele mai multe puncte.

 


Daca cunoasteti vreo metoda prin care putem imbunatati o activitate, sau vreti sa ajutati la una(spre exemplu daca dispuneti de cunostiinte peste nivelul mediu la desen si vreti sa-l ajutati pe cel care tine atelierul de desen) nu ezitati sa spuneti. Daca aveti sugestii cu privire la activitati noi ne puteti contacta(sau spune direct in tabara) si vom face tot posibilul ca sa le implementam, in cazul in care sunt realizabile.